Minecraftia myyty jo 33 miljoonaa kappaletta

Valtteri Ahonen
5. syyskuuta, 2013 17:54

Minecraft on peli, jonka maailmanvalloitusta ei ole voinut muuta kuin ihastella suu auki. Alun perin yhden miehen projektista yhdeksi maailman myydyimmistä peleistä noussut tuotos on puhdasverinen menestys.
Minecraftin isä, Markus "Notch" Persson, paljasti hiljattain, että peliä on myyty yhteensä yli 33 miljoonaa kappaletta. Minecraft on nykyään saatavilla useille alustoille ja myös mobiililaitteille. PC:n osuus myydyistä peleistä on noin 12 miljoonaa.
Mikäli joku ei sitä vielä tiedä, niin Minecraftissa pelaaja pääsee tutkimaan valtavaa maailmaa, joka koostuu ajatukseltaan hieman Lego-palikoita muistuttavista kuutioista. Pelaaja voi kerätä ja yhdistellä näitä kuutioita ja rakentaa mitä mielikuvituksellisimpia asiota.
Survival-moodissa pelissä on myös muita aspekteja kuin pelkkä rakentelu, ja siinä täytyy huolehtia muun muassa vihollisista ja nimen mukaan hengissä selviämisestä.
Alun perin pelin suosiota ehdittiin hiukan hämmästellä, sillä sen grafiikat ovat karut ja perusidea hyvin yksinkertainen. Alpha-versiosta alkaen peli on kuitenkin kiinnostanut ja myynyt kiistattoman hyvin, eikä sen suosio näytä hiipuvan ainakaan vielä. Pelin tiimoilta on syntynyt hyvin sitoutunut harrastajakulttuuri, ja palvelimille luodaan toinen toistaan hämmästyttävämpiä maailmoja. Esimerkiksi Youtubeen ladataan päivittäin uusia videoita, joilla pelaajat muun muassa esittelevät rakennelmiaan. Alla yksi esimerkki.


Lue myös nämä
Tägit
pelit Minecraft pelaaminen PC-pelaaminen Markus Persson
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.