Googlen e-kirjojen kopiosuojaus saattaa viedä turistin matkalukemiston

Teemu Laitila
19. elokuuta, 2013 16:40

Jos ostat Googlelta e-kirjoja luettavaksi matkalla, niiden varaan ei kannata laskea esimerkiksi koko pitkää lentomatkaa. Play-kaupan e-kirjat ovat tarjolla vain tietyissä maissa ja niiden lataaminen muualla maailmassa on estetty.
Boing Boing kertoo amerikkalaisen Jim O'Donnellin singaporenmatkasta, jonka aikana Googlen Play-kauppa tarjosi asennettavaksi päivitystä iPadiin. O'Donnell latasi päivityksen, joka samalla poisti kaikki laitteen muistiin kaupasta ladatut e-kirjat. Ikävä kyllä kirjojen lataaminen uudestaan ei onnistunut, sillä Play-kauppa tunnisti laitteen olevan Singaporessa, jossa e-kirjat eivät ole tarjolla.

O'Donnell kertoo olleensa yhteydessä Googlen asiakaspalveluun, joka ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta "ymmärtänyt ongelmaa tai välittänyt siitä eikä pystynyt tarjoamaan apua". Käyttäjän omistamien kirjojen lataaminen ei siis onnistu ennen kun laite palaa takaisin maahan, jossa e-kirjakauppa on tarjolla.
Google toi kesän aikana e-kirjansa myös suomalaisten saataville. Jos e-kirjoja haluaa lukea muualla kuin kotimaassa, niin kannattaa tarkistaa, sallivatko palvelun käyttöehdot niiden lataamisen ulkomailta käsin, jos yllättävä tarve ilmenee.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Play Store E-kirjat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.