Valven Steam-pomo siirtyi Microsoftille

Teemu Laitila
15. elokuuta, 2013 12:56

Valven suositun Steam-palvelun menestyksen taustalla ollut Jason Holtman on siirtynyt Microsoftin palvelukseen. Holtman työskentelee Microsoftilla Windowsin pelistrategian parissa.
Holtmanin mukaan hänen tehtävänsä Microsoftilla on "tehdä Windowsista mahtava alusta pelaamiseen ja interaktiiviseen viihteeseen". Tähän mennessä Microsof on ollut PC-pelialalla sivuosassa huolimatta siitä, että Windows on pääasiallinen pelialusta tietokonepelaajille.
Digitaalisen pelilevityksen erityisosaajan palkkaaminen kertoo Microsoftin uudesta kiinnostuksesta laajentaa toimintaansa pelialalla myös Xbox-konsolinsa ulkopuolelle. Holtmanin entinen työnantaja Valve ennusti kehitystä jo Windows 8:n lanseerauksen yhteydessä, minkä jälkeen yhtiö on vähitellen pyrkinyt vähentämään riippuvaisuuttaan Microsoftista ja Windowsista. Valven suurin huoli on, että Microsoft tekisi omasta Windowsin sovelluskaupastaan täysiverisen kilpailijan Steamille.
Vastatoimena Valve on esimerkiksi lanseerannut Linux-version Steam-kaupastaan ja panostanut omien peliensä kääntämiseen muillekin alustoille. Lisäksi yhtiö kehittelee omaa pc-komponenteista koostuvaa Steambox-pelikonsoliaan.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Steam Valve
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.