Microsoft uudisti ergonomisen näppäimistönsä futuristisella muotoilulla

Teemu Laitila
15. elokuuta, 2013 14:24

Microsoft on julkaissut uuden version yhtiön ergonomisesta näppäimistömallista. Ergonomiaa painottavat näppäimistöt eivät ikinä ole nousseet massojen suosioon, minkä Microsoft uskoo johtuvan pääasiassa ulkoisista seikoista eli niitä ei pidetä tyylikkäinä.
The Vergelle puhunut Microsoft-insinööri Suneel Goud, joka oli mukana suunnittelemassa alkuperäistä mallia lähes 20 vuotta sitten, pitää nyt julkaistua Sculpt Ergonomic -näppäimistöä ensimmäisenä suurena päivityksenä alkuperäiseen näppäimistöön. Suunnittelijoiden tavoitteena oli säilyttää näppäimistön ergonomiset hyödyt, mutta tehdä siitä myös nykystandardeilla tyylikäs.
Näppäimistössä onkin säilytetty kahteen osaan jaettu kokonaisuus, mutta uudessa mallissa koko rakennelmasta on tehty kevyemmän tuntuinen ja näköinen. Yksi suurimpia eroja on numeronäppäimistön erottaminen kokonaan omaksi laitteekseen. Näppäimistö sisältää tietysti Windows 8:n toimintaan liittyviä pikanäppäimiä
Näppäimistön seuraksi lanseerataan myös Sculpt Ergonimic -hiiri, jonka suunnittelussa on painotettu ranteen väsymisen vähentämistä. Hiiri sisältää normaaleiden kahden painikkeen lisäksi kaksi lisäpainiketta sekä Windows-näppäimen, jolla voidaan avata Aloitus-valikko Windows 8:ssa.
Molemmat laitteet liitetään tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä ja Microsoft lupaa laitteiden paristojen kestävän normaalikäytössä kolme vuotta näppäimistön osalta, jopa kuusi vuotta erillisen numeronäppäimistön osalta ja vuoden hiiren osalta.
Koko paketti on hinnoiteltu Yhdysvalloissa 129,95 dollariin eli karkeasti ottaen sataan euroon. Pelkän näppäimistön hinta on 80,95 dollaria eli noin 61 euroa ja pelkän hiiren 59,95 dollaria eli 45 euroa. Laitteiden toimitusten luvataan alkavan Yhdysvalloissa 15.8. Euroopan hinnoittelusta tai toimitusajoista ei ole kerrottu tarkemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Näppäimistöt
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.