Testiohjelma paljastaa: HP työstää 8-tuuman Android-tablettia 4:3 kuvasuhteella

Teemu Laitila
14. elokuuta, 2013 17:15

HP vaikuttaisi pyrkivän tablet-markkinoille uudella reseptillä, kun GFX Bench -testiohjelma paljastaa yhtiön työstävän kahdeksan tuuman Android-tablettia 4:3 kuvasuhteen ruudulla. Ruudun koko on päätelty lähinnä tabletin Slate 8 Pro -nimetä, mikä kuitenkin lienee melko varma oletus.
Yhtiön edellinen Android-yritys Slate 7 ei ole muodostunut erityiseksi hitiksi, mikä johtunee siitä, että se hukkuu pahasti seitsemäntuumaisten tablettien massaan. Kahdeksan tuuman kokoluokka on harvinaisempi ja Applen iPadinkin käyttämä 4:3 kuvasuhde vieläkin harvinaisempi Android-puolella.
GFX Benchin tulosten perusteella Slate 8 Pro perustuisi Nvidian tuoreeseen Tegra 4 -piiriin, joka sisältää neljä 1,8 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A15-ydintä ja yhden matalammalla taajuudella toimivan apuytimen. Tabletin näyttö toimisi ilmeisesti 1600 x 1200 pikselin resoluutiolla, mikä tarkoittaisi kohtalaisen hyvää 250 pikseliä tuumaa kohti. Muita tietoja ovat testin perusteella kaksi gigatavua muistia, 5000 mAh akku ja Android 4.2.2.
Tiedot laitteesta ovat perusominaisuuksia lukuun ottamatta olemattomat eikä esimerkiksi julkaisuaikataulusta tai mikä vielä tärkeämpää, hinnasta ole tietoa. Oikealla hinnalla julkaistu kahdeksan tuuman 4:3 tabletti voisi joka tapauksessa olla sopiva tabletti niille, joilla käyttö on pääasiassa muuta kuin videoiden katselua.

Lue myös nämä
Tägit
Android HP tabletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.