Elon Musk esitteli futuristisen tavan matkustaa: Hyperloop

Manu Pitkänen
13. elokuuta, 2013 12:02

SpaceX:n ja Tesla Motorsin perustaja Elon Musk on esitellyt ajatuksensa San Franciscon ja Los Angelesin yhdistävästä Hyperloop-kuljetusjärjestelmästä, jossa ihmiset kulkevat noin 1000 kilometriä tunnissa matkaavissa kapseleissa alipaineistetussa putkessa.
Hyperloopissa on samanlaisia elementtejä kuin putkipostijärjestelmässä. Nopeudet, etäisyydet ja liikuteltavat massat ovat tosin paljon suurempia sekä tekniikka on hienostuneempaa.
Muskin mukaan Hyperloop on mahdollista rakentaa kustannustehokkaasti. Ihmisten kuljettamiseen tarkoitetun väylän rakennuskustannukseksi on arvioitu noin kuusi miljardia dollaria (välillä San Francisco ja Los Angeles). Kaupunkien välille suunnitellun junaradan kustannusarvio on 65 miljardia dollaria. Matkustaminen Hyperloopilla San Franciscon ja Los Angelesin välillä voisi onnistua jopa hieman yli puolessa tunnissa. Autolla matkaan menee Google Mapsin mukaan viisi tuntia ja 35 minuuttia.
Muskin mukaan hänen aikansa kuluu SpaceX:n ja Tesla Motorsin parissa, minkä takia hän ei ole lähtemässä rakentamaan Hyperloopia. Prototyyppiä ollaan kuitenkin työstämässä.
Lisää tietoa Hyperloopiin liittyen löytyy täältä (PDF).

Lue myös nämä
Tägit
Hyperloop
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.