Google-laseille povataan vain 299 dollarin hintaa

Teemu Laitila
11. elokuuta, 2013 13:31

Vaikka Googlen älylaseja on tähän mennessä myyty harvoille ja valituille tekniikan edelläkävijöille 1500 dollarin hintaan, kiinalainen analyytikko uskoo Googlen pystyvän myymään laseja kuluttajille vain noin 299 dollarin hinnalla.
Koska laseista ja niiden virallisesta julkaisuaikataulusta ei vielä ole tarkempaa tietoa, analyytikon arvio perustuu lähinnä esimerkiksi laseissa käytettyjen komponenttien yhteishintaan.
Lasien ensimmäisen version hinta on huomattavasti korkeampi, kuin mitä sen komponenttien arvellaan maksavan. Google Glassin nykyinen versio perustuu tekniikkaan, jota nähtiin älypuhelimissa jo yli kaksi vuotta sitten. Lasien kalleimman komponentin on arveltu olevan niiden näytön, joka maksaisi noin 35 dollaria. Näyttöjä valmistaa Himax Technologies, josta Google osti hiljattain osuuden, todennäköisesti varmistaakseen näyttöjen sujuvat toimitukset tulevaisuudessa.
Vaikka Google päivittäisikin lasien prosessorin ja muut sisuskalut kuten kameran virallista kuluttajaversiota varten, hinnan arvellaan pysyvän helposti alle 300 dollarin tasolla. Hyvänä osoituksena on Asuksen ja Googlen valmistama Nexus 7 -tabletti, jonka hinta on onnistuttu pitämään erittäin kohtuullisena vähintäänkin keskitasoa olevista komponenteistaan huolimatta.
Google ei myöskään ole ensisijaisesti laitevalmistaja, jonka pitäisi kyetä myymään laitteita mahdollisimman isolla katteella. Googlen perimmäisenä tavoitteena on saada palveluilleen käyttäjiä (ja sitä myöten katsojia mainoksille) ja se onnistuu parhaiten tuomalla laitteet mahdollisimman suurten massojen käyttöön.
Lasien arvellaan saapuvan kuluttajien saataville joskus ensi vuoden mittaan.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google Glass
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.