PC:n jälkeinen aika on totta - tablet-myynti ohitti tietokoneet Suomessakin

Teemu Laitila
9. elokuuta, 2013 18:44

Tablettien myynti on ohittanut pc-koneiden myynnin Suomessa, kertoo kodintekniikka-alan järjestön Kotekin tilasto. Tabletteja myytiin alkuvuonna enemmän kuin kannettavia tietokoneita ja pöytäkoneita yhteensä.
Yhteensä tabletteja myytiin kuudessa kuukaudessa 224 000 kappaletta, kun kannettavia ja pöytäkoneita myytiin yhteensä 206 000 kappaletta (joista 175 000 kannettavia). Vielä viime vuonna pc-koneita myytiin yhteensä yli 60 prosenttia enemmän kuin tabletteja. Tablettimyynti ohitti pc-koneet nimenomaan toisella vuosineljänneksellä, sillä alkuvuosi on perinteisesti elektroniikkamarkkinoilla hiljaista aikaa.
Myytyjen tablettien keskihinta oli Kotekin mukaan 432 euroa. Vuosi sitten samaan aikaan keskihinta oli vielä 559 euroa. Laskun syynä lienee kilpailun kiristyminen Applen iPadin aiemmin suvereenisti hallitsemilla tablet-markkinoilla. Keskihintaa ovat hinanneet alaspäin erityisesti suosiotaan kasvattaneet seitsemän tuuman Android-tabletit ja myös Applen viime syksynä julkaisema pienempi iPad mini.

Lue myös nämä
Tägit
tabletit kannettavat tietokoneet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.