Laboratoriossa kasvatettu hampurilaispihvi syötiin yleisön edessä

Valtteri Ahonen
5. elokuuta, 2013 18:13

Lontoossa järjestetyssä tilaisuudessa arvioitiin laboratoriopihvin makua. Liha oli valmistettu viljelemällä lehmän soluja.
Ruoka-asiantuntijat Hanni Ruetzler ja Josh Schonwald kuvailivat vajaan kahden miljoonan euron kilohinnalla varustettua lihaa hieman puisevaksi. Suutuntuman kehuttiin olevan hyvin lähellä tavallista lihaa, mutta se oli hyvin rasvaton ja olisi näin ollen voinut olla mehukkaampikin.
140 gramman pihvin valmistamiseen oli käytetty yli 250 000 euroa, joten aivan vielä tekniikka ei ole sillä tasolla, että keinolihaa voitaisiin odotellaa kaupan lihatiskeille.
Keinolihaa kasvattaneen ryhmän vetäjä professori Mark Post uskoo, että synteettinen liha saattaa olla tulevaisuudessa ratkaisu kasvavaan ruokaongelmaan, joka syntyy väestönkasvun myötä väistämättä. Nykyisellään normaali lihantuotanto kuluttaa ympäristöä ja sen pelätään kiihdyttävän ilmastonmuutosta.
YLE:n sivuilla on englanniksi juonnettu video maistelutilaisuudesta.

Lue myös nämä
Tägit
synteettinen liha
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.