3D-tulostettu kivääri kesti 14 laukausta - ohjeet julkaistaan nettiin pian

Valtteri Ahonen
5. elokuuta, 2013 10:57

Matthew-nimellä kulkeva kanadalaismies on julkaissut Youtubeen uusia videoita, joissa hän näyttää paranneltua versiota aiemmin julkaisemastaan 3D-tulostetusta kivääristä. Ensimmäinen versio onnistui laukaisemaan vain yhden luodin ennen osien halkeamista, mutta uusi versio näyttäisi kestävän useita.
3D-tulostettujen aseiden kehittyminen on ollut nopeaa ja hiukan pelottavaa. Niiden valmistamiseen tarvittavat materiaalit ovat halpoja ja suhteellisen helposti saatavilla, mikä tekee myös laittomien aseiden valmistuksesta verrattaen yksinkertaista. Samaan aikaan 3D-tulostinten hinnat putoavat jatkuvasti.
Toistaiseksi perinteisesti valmistetut aseet ovat kuitenkin vielä ylivoimaisia niin ominaisuuksiensa, kuin kestävyytensä ja luotettavuutensa puolesta, mutta välimatka kapenee jatkuvasti.
Matthew kertoi The Vergelle käyttäneensä aseen osien tulostukseen teollisuuskäyttöön tarkoitettua Stratasys Dimension 1200ES 3D-tulostinta. Ohjeet aseen tulostamiseen hän kertoo julkaisevansa piakkoin.
Ensimmäinen 3D-tulostettu ase oli 16 osasta koottu käsiase. Matthew on kertonut sen toimineen inspiraationa kiväärin suunnitteluun.

Lue myös nämä
Tägit
3D 3D-tulostus the Grizzly the Grizzly 2.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.