Microsoft otti takkiin Surface RT -tableteista 900 miljoonaa dollaria

Manu Pitkänen
19. heinäkuuta, 2013 8:48

Microsoft on julkaissut sen tilivuoden viimeistä neljännestä koskevat tulokset. Huhti-kesäkuun liikevaihdoksi muodoistui 19,9 miljardia dollaria ja voitoksi 4,97 miljardia dollaria. Liikevaihto ja voitto laskivat edelliseen neljännekseen nähden, mutta olivat korkeampia kuin vuosi sitten samana ajanjaksona (Q4/2012:n veti pakkaselle aQuantive-yritysostosta tehty alaskirjaus).
Viime aikojen laskusuunta johtuu PC-myynnin maailmanlaajuisesta heikkenemisestä, joka näkyy myös esimerkiksi sirujätti Intelin tuloksessa. Gartner arvioi aiemmin tässä kuussa, että PC-toimitukset laskivat huhti-kesäkuussa vuodentakaiseen nähden noin 11 prosentilla. Microsoft ei päivittänyt Windows 8:n lisenssimyyntilukemia, mutta toukokuuhun mennessä käyttöjärjestelmän lisenssejä oli myyty yhteensä 100 miljoonaa kappaletta.
Samalla ohjelmistojätti kertoi kirjaavansa 900 miljoonan dollarin tappion Surface RT:n inventaariomuutokseen liittyen. Yhtiö on ilmeisesti valmistanut selvästi enemmän Surface RT -laitteita mitä niille on löydetty kuluttajia. Yhtiö kertoi aiemmin laskevansa Surface RT -tablettien hintaa 150 dollarilla.
Microsoft kertoi aiemmin tässä kuussa suuresta uudelleenjärjestäytymisestä, jonka tavoitteena on luoda yhtenäinen ja yhteen hiileen puhaltava yhtiö.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows RT Microsoft Surface Microsoft Surface RT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.