Google haluaa siirtää television nettiin

Manu Pitkänen
17. heinäkuuta, 2013 10:45

Google haluaisi luoda palvelun, jossa televisio-ohjelmat lähetettäisiin internetin yli. Internetjätti on ollut yhteydessä oikeudenomistajiin saadaakseen itselleen lisenssit tarvittavaan sisältöön. Samanlaista over-the-top-jakeluun perustuvaa palvelua kehittää myös Intel.
Wall Street Journal kertoo, että Googlen suunnittelema palvelu toimisi perinteisten televisiolähetysten tapaan, mutta asiakkaille tarjotaan mahdollisuus myös on-demand-sisältöön. Palvelu kilpailee enemmän perinteisten televisiokanavien kanssa kuin vaikkapa Netflixin kanssa.
Valmiissa palvelussa kanavia myytäisiin todennäköisesti sekä suosittuja että vähemmän suosittuja kanavia sisältävinä paketteina. Á la carte -ajatuksella toimivaan palveluun ei uskota ainakaan vielä.
Sisältösopimusten saaminen voi kuitenkin osoittautua hyvinkin vaikeaksi tehtäväksi. Google yritti vastaavaa jo pari vuotta sitten, mutta epäonnistui. Intel suostuu maksamaan selvää ylihintaa sisällöstä, mutta sen ei tiedetä vielä saaneen itselleen sopimusta. Neuvottelut eivät ole sujuneet Applenkaan kohdalla helposti.

Lue myös nämä
Tägit
televisio Google älytelevisio
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.