Radiohead-laulaja veti bändinsä pois Spotifysta

Teemu Laitila
16. heinäkuuta, 2013 9:00

Radioheadin nokkamies Thom Yorke suomi tänään kovin sanoin musiikkipalvelu Spotifya, Variety kertoo. Yorken mukaan palvelu on vahingollinen uusille tuntemattomille artisteille, joille maksetaan miljoonistakin soittokerroista vain muutamia tonneja.
Samalla Yorke ilmoitti, että Atoms for Peace -bändin, jossa Yorke laulaa Radioheadin lisäksi, kaikki musiikki poistetaan Spotifysta.
Yorke kritisoi Spotifya nimenomaan uusien artistien huonosta tuesta. Uudet artistit saavat Yorken mukaan kohtuuttoman pieniä korvauksia, kun palvelun osakkeenomistajat kierivät rahassa. Yorke uskoo, että palvelu kannattaa isoille levy-yhtiöille, joilla on massiiviset musiikkikatalogit, mutta pienille levy-yhtiöille ja uusille bändeille Spotify ei ole oikea julkaisukanava.
Päätös bändin musiikin poisvetämisestä on saanut vaihtelevaa palautetta faneilta. Osa faneista kertoi löytäneensä bändin nimenomaan Spotifyn kautta ja ostaneensa sen jälkeen kaikki levyt ja fanitavaraa. Toisaalta osa faneista myös tuki päätöstä, jolla tuotiin esiin monen pienemmän bändin todelliset ajatukset suoratoistopalveluista.
Myös Spotify on kommentoinut tapausta. Yhtiön mukaan sen tavoitteena on tarjota palvelu, josta käyttäjät haluavat lopulta maksaa kuukausimaksua. Spotifyn mukaan se maksaa vuoden 2013 loppuun mennessä yli miljardi dollaria korvauksia musiikin oikeuksien omistajille, joilla rahoilla kustannetaan uusien kykyjen löytymistä ja uuden musiikin tuottamista. Spotifylta kuitenkin myönnetään, että projekti on vasta aluillaan, mutta sillä on jo nyt positiivisia vaikutuksia laskusuhdanteessa olleeseen musiikkiteollisuuteen.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify suoratoisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.