Microsoft siirtymässä alehintoihin Surface RT -tablettien myymiseksi

Teemu Laitila
13. heinäkuuta, 2013 12:02

Microsoft aikoo laskea Surface RT -tablettiensa hintoja jopa 150 dollarin verran lähiaikoina. Alennusten näkymisestä Suomen hinnoittelussa ei ole tarkkaa tietoa, mutta uudet hinnat astuvat voimaan Yhdysvalloissa jo ensi viikon aikana.
Syitä hintojen leikkauksen taustalla ovat sekä Surface RT -tabletien huono menekki että huhuttu uusi Surface-sukupolvi, jonka tieltä Microsoft on tyhjennettävä varastoja. Varastoissa onkin todennäköisesti runsaasti laitteita, sillä ARM-pohjaisia Windows RT -järjestelmällä varustettuja laitteita on arvioiden mukaan myyty heikosti, vaikka Microsoft ei virallisia myyntilukuja paljastakaan.
Talouslehti Bloombergin maaliskuisen arvion mukaan Microsoft olisi myynyt laitteiden julkistuksen jälkeen eli suurin piirtein kuudessa kuukaudessa noin miljoona Surface RT -laitetta, kun Pro-mallin myynti olisi yltänyt noin 400 000 kappaleeseen vain kuukauden aikana. Useiden arvioiden mukaan Microsoft olisi tilannu alun perin noin kolme miljoonaa Surface RT -laitetta.
Uudesta, todennäköisesti syksyllä julkaistavasta Surface RT -laitteesta huhutaan, että se perustuisi Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin. Myös Pro-versiosta nähtäneen päivitetty malli, jossa hyödynnetään Intelin kesäkuussa julkaisemia Haswell-sarjan suorittimia.
Alennetuilla hinnoilla 32 gigatavun Surface RT asettuu noin 350 dollariin ja Touch Cover -näppäimistön kanssa 450 dollariin. Tällä hetkellä Surface RT:n hinta Microsoftin Suomen kaupassa on 479 euroa (579 Touch Coverilla).
Jos hinnat laskevat Suomen päässä samassa suhteessa, nykyisen sukupolven Surface RT -tabletin voisi saada ilman näppäimistökuorta (joka on kuitenkin tarpeellinen lisävaruste) runsaa 350 euron hintaan. ja näppäimistön kanssa satasen kalliimmalla. Hintaleikkausten aikataulusta tai edes niiden toteutumisesta Suomessa ei ole täyttä varmuutta, mutta jos Surface RT -tabletin hankinta on ollut suunnitelmissa, ostosten kanssa kannattanee odottaa muutama viikko, jottei alehinta pääse yllättämään vasta kauppojen jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows RT Microsoft Surface RT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.