Seurakunnalla ja Vapaa-ajattelijoilla edelleen kiista verkko-osoitteesta

Teemu Laitila
9. heinäkuuta, 2013 16:17

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Vapaa-ajattelijain liitto kinastelevat edelleen vapaa-ajattelija.fi-verkkotunnuksesta. Seurakuntayhtymä rekisteröi osoitteen vuoden 2012 alussa, mutta Vapaa-ajattelijain liitto vaati keväällä Viestintävirastoa peruuttamaan hämääväksi koetun verkkotunnuksen.
Uusin käänne riidassa on seurakuntayhtymän Viestintävirastolle toimittava vastine Vapaa-ajattelijain valitukseen. Seurakunnan mukaan verkkotunnus varattiin ensi syksynä järjestettävää "positiivista uskonnonvapauskampanjaa" varten.
Vapaa-ajattelijoiden mukaan seurakuntayhtymän verkkotunnus on "harhauttavan lähellä" liiton käyttämää vapaa-ajattelijat.fi-verkkotunnusta. Liitto myös julkaisee lehteä, jonka nimi on Vapaa Ajattelija.
Seurakunnan mukaan vapaa-ajattelu on kuitenkin huomattavasti vanhempi käsite kuin Vapaa-ajattelijain liitto. Väitettä perustellaan ensimmäisellä Korinttolaiskirjeellä, jossa "puhutaan paljon vapaudesta kristityn näkökulmasta".
Vapaa-ajattelijat tyrmäävät perustelut.
- 1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma.
Seurakunnan mukaan tarkoituksena ei ole tehdä kiusaa Vapaa-ajattelijoille, vaan viestiä positiivisen uskonnonvapauden puolesta.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Viestintävirasto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.