Ennuste: Lentokoneissa katsellaan HD-tason tv-lähetyksiä 2020 mennessä

Teemu Laitila
8. heinäkuuta, 2013 15:26

Verkkottuneessa maailmassa lentokoneet ovat yksi harvoja paikkoja, jossa puhelimeen tai tietokoneeseen on pakko ladata sisältö ennalta, jos lennon aikana aikoo nauttia digitaalisesta viihteestä. Vaikka joillain lennoilla on jo tarjolla myös WLAN-yhteys, Netflixin katsominen sen läpi kannattaa vielä unohtaa.
Tietoliikennetekniikkaa lentoyhtiöille kehittelevän Rockwell Collins -yhtiön pomoihin kuuluva Kent Statler kuitenkin ennustaa, että kaistanleveydet kasvavat myös lentokoneissa nopealla tahdilla, raportoi Business Insider. Jo nyt kaista riittäisi esimerkiksi yhden HDTV-striimin katseluun (mikä onnistuukin jo monissa yksityiskoneissa), mutta jos joku 200 matkustajasta katsoisi mieluummin jotain muuta, bitit eivät vielä nykyisellään riitä useampaa lähetystä varten.
Statlerin mukaan vuoteen 2020 mennessä kaistanleveys kasvaa sille tasolle, että kaikilla reittilennoilla voitaisiin tarjota asiakkaille mahdollisuus HD-tasoisen tv-kuvan katseluun. Toivottavasti oman osansa kaistasta voi varata myös muulle liikenteelle, jos matkansa viettää mieluummin yleisemmän nettisurffailun parissa.

Lue myös nämä
Tägit
Internet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.