EA-pomo: tabletit ja puhelimet tarjoavat pian konsolitason grafiikkaa

Teemu Laitila
8. heinäkuuta, 2013 16:54

Älypuhelimille ja tableteille tehtyjen pelien grafiikka tulee pian olemaan samalla tasolla, kuin nykyisen konsolisukupolven peleissä, ennustaa EA:n Labels-yksikön johtaja Frank Gibeau.
Gibeau ennustaa IGN:n haastattelussa, että sama taso saavutetaan jo "lähitulevaisuudessa" kun seuraavan sukupolven älypuhelimet ja tabletit pärjäävät PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle grafiikan laadussa. Gibeau käyttää esimerkkinä Electronic Artsin omaa, alun perin konsoleille kehitettyä pelimoottoritekniikkaa, jota voidaan pienillä muutoksilla käyttää mobiililaitteille kehitettävien pelien pohjana.
EA julkaisi toukokuu iOS- ja Android-laitteille tarkoitetun Frostbite Go -moottorin, jota Gibeaun mukaan hyödynnetään jo yhtiön omissa projekteissa. Suorituskykyerojen kaventumisesta huolimatta pelit vaativat muutakin kuin suoran käännöksen konsolilta tablettiin. "Koko peli on pakko suunnitella uudelleen alusta saakka. Sitä ei vain voida kääntää suoraan ja tehdä tablettiin virtuaalista D-padia. Se ei vain toimi" Gibeau pohtii.

Lue myös nämä
Tägit
pelikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.