Opera uudistui - siistitty Chromium-selain

Sami Koivunen
2. heinäkuuta, 2013 21:38

Opera julkaisi tänään uuden version internet-selaimestaan. Opera 15 muistuttaa ulkonäöllisesti selvästi Googlen suosittua Chrome-selainta ja eroaa merkittävästi Operan edellisistä selainversioista.
Uusi Opera 15 perustuu betavaiheessa "Next"-nimellä kutsuttuun selaimeen. Selain pohjautuu Google Chromen tavoin avoimen lähdekoodin Chromium-verkkoselainprojektiin. Opera 15:n moottorina hyrrää WebKit.
Opera 15 -selaimen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa pikavalintanäkymä, johon käyttäjä voi asettaa suosikkiverkkosivustojaan. Pikavalinnan vierestä löytyy "Jemma", johon käyttäjä voi lisätä sisältöä painamalla sydämen kuvaa selaimen osoiterivillä.
Jemman avulla voi katsella useita sivustoja samanaikaisesti ja erikokoisina. Kolmantena ominaisuutena pikavalintasivulta löytyy "Tiedonhaku", jolla voi nopeasti selata uutisotsikoita haluamistaan aihepiireistä.
Opera uudisti myös lataushallintaa ja kehitti "Off-Road-tilan" hitaampia yhteyksiä silmälläpitäen. Vaikka selain sisältää useita uusia ominaisuuksia, niin siisteyden hinnalla selaimesta on poistettu muokattavuutta ja monipuolisuutta. Toisaalta uusi Opera on myös edeltäjäänsä selvästi ripeämpi ja vähemmän raskaampi.
Operan kehitysblogissa kerrotaan, että myös 12.x -selainversioiden kehitystä jatketaan vielä tulevaisuudessa.
Uuden Opera 15 -selaimen voi ladata ilmaiseksi esimerkiksi download.fi -palvelun kautta Windowsille ja Macille.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Opera WebKit Opera Next Opera 15
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.