Suomalaisyhtiö tarjoaa maksu-tv:tä ilmaiseksi mainosten katselua vastaan

Teemu Laitila
1. heinäkuuta, 2013 16:44

Suomalainen Neonella on lanseeraamassa Flex-TV:ksi kutsumansa palvelun, jonka tarkoituksena on tarjota käyttäjille maksullisten tv-kanavien sisältöä vastineeksi mainosten katselusta. Palvelua on tarkoitus pilotoida elokuusta alkaen tuhannen lapsiperheen voimin.
Flex-TV perustuu televisioon kytkettävään Android-pohjaiseen lisälaitteeseen, joka sisältää digivirittimen television katselua varten. Perinteisten tv-kanavien lisäksi laitteella voi käyttää myös netin ilmaisia ja maksullisia videopalveluita. Pilotin aikana mukana on ilmaisten netti-tv-kanavien lisäksi suomalaisen Makuunin virtuaalinen videovuokraamo, mutta tulevaisuudessa tarjontaa pyritään kasvattamaan esimerkiksi HBO:n ja muiden vastaavien toimijoiden normaalisti maksullisilla sisällöillä.
Neonellan tavoitteena on luoda järjestelmä, jossa käyttäjä pääsee käsiksi maksullisiin tilausvideopalveluihin vain katsomalla laitteen käynnistyksen yhteydessä esitettäviä mainoksia. Mainoksia näytetään kerralla kolme ja niistä on tarkoitus tehdä interaktiivisia, millä saadaan enemmän tietoa katsojan kiinnostuksen kohteista.
Esimerkiksi peukuttamalla mainoksia ylöspäin tai alaspäin käyttäjä ansaitsee pisteitä, joita voi käyttää maksullisten palveluiden käyttöön. Neonellan toimitusjohtajan Jussi Myllylän arvion mukaan keskivertokäyttäjä tienaa viikossa tarpeeksi "pisteitä" yhden ilmaisen elokuvan ja maksu-tv-kanavan katsomiseen. Mitä enemmän on valmis katsomaan mainoksia ja luovuttamaan tietoa katselutottumuksistaan mainostajille, sitä enemmän tarjolla on ilmaista sisältöä.
Neonella toimittaa pilottivaiheeseen osallistuville Flex-TV-laitteen 60 euron hintaan, virallisen lanseerauksen aikaista hintaa ei ole vielä vahvistettu. Tulevaisuudessa Neonella pyrkii liittämään Flex-TV-palvelunsa osaksi Android-pohjaisia televisioita, joiden hintaa voitaisiin hilata alaspäin mainostuottojen avulla.
Päivitys 17:15: Lisätty maininta laitteen hinnasta.

Lue myös nämä
Tägit
Smart TV älytelevisio Neonella Flex-TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.