Microsoft auttaa Netflixiä luopumaan Silverlightista HTML5:n tieltä

Valtteri Ahonen
1. heinäkuuta, 2013 11:12

Netflix kertoi blogissaan, kuinka innoissaan yhtiö on voidessaan siirtää painopistettään entistä enemmän HTML5:een, mikä tarkoittaa tulevaisuudessa jo nyt kattavana pidetyn laitetuen laajentamista.
Yllättävintä tiedotteessa on ehkäpä se, että Netflix hehkuttaa tehneensä asian tiimoilta tiivistä yhteistyötä Microsoftin kanssa. Tähän saakka suoratoistopalvelu on luottanut Microsoftin luomaan Silverlight-tekniikkaan, mutta Microsoft on nyt ilmeisesti auttanut yhtiötä luopumaan omasta tuotoksestaan monipuolisen HTML5-standardin tieltä.
Microsoft on lisännyt tuen Netflixin kannalta tärkeille ominaisuuksille IE11-selaimeensa, minkä myötä kaikkien Windows 8.1 -esiversion ladanneiden pitäisi nyt voida katsoa Netflixiä uuden selaimen kautta ilman Silverlight-liitännäistä.
Netflix odottaa innolla, että myös muut selaimet alkavat pian tukea uusimpia tekniikoita. Microsoftilla ei ole kuitenkaan enää samanlaista suurvalta-asemaa markkinoilla kuin ennen, eikä ole mitenkään varmaa, että muut selaimet kulkevat sen raivaamalla tiellä. Tässä tapauksessa sitä voidaan kuitenkin pitää melko todennäköisenä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft HTML5 Netflix Silverlight Internet Explorer 11
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.