Microsoft pyörsi sanansa: Xbox Onen rajoitukset poistettiin

Manu Pitkänen
20. kesäkuuta, 2013 10:20

Xbox Onen julkistus oli todellinen PR-katastrofi ja ei ole liioiteltua sanoa sen yhden asian osuneen pahemman kerran Microsoftin tuulettimeen. Ohjelmistoyhtiö on päättänyt alkaa siivota jälkiä ja luvannut, ettei Xbox One tarvitsekaan 24 tunnin välein internet-yhteyttä. Käytettyjen pelien myynnin luvataan onnistuvan kuten Xbox 360 -konsolillakin.
Microsoftin mukaan kauppoihin myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä Xbox One ei tarvitse offline-pelaamisen aikana lainkaan internetyhteyttä kertaalleen tapahtuvan asetusten määrittämisen jälkeen. Pelaaminen onnistuu myös missä tahansa.
Pelien vaihtaminen, lainaaminen ja myyminen onnistuu myös kuten Xbox 360 -konsolilla. Microsoftin mukaan peleihin ei olla laittamassa rajoitteita, jotka estäisivät niiden käytön tai lainaamisen. Tämä koskee vain fyysisinä kopioina ostettuja pelejä – ladattuja pelejä ei voi myydä tai lainata. Xbox One -peleissä ei ole aluerajoituksia. Jos olet ostanut pelin fyysisenä mediana, se pitää laittaa konsoliin joka kerta kun pelaat peliä.
Tämä tarkoittaa, että pelikirjaston jakaminen perheenjäsenten eri konsoleiden kesken ei onnistu -- tai ainakaan pelaaminen ei onnistu yhtäaikaa. Aiemmin Microsoft kertoi, että pelikirjaston voi jakaa perheen välillä aina kymmeneen konsoliin asti.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Sony PlayStation 4 Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.