Microsoft: uudessa Xboxissa on 10 vanhan konsolin voimat

Valtteri Ahonen
18. kesäkuuta, 2013 10:15

Microsoft on kertonut suljetuin ovin käydyssä Xbox 101 -tapaamisessa kutsutuille tahoille uudesta konsolistaan.
GamesIndustry International kirjoitti yhtiön edustajan sanoneen esimerkiksi, että Xbox One on yli kymmenen kertaa tehokkaampi kuin Xbox 360, minkä lisäksi konsolin laskentateho kasvaa "äärettömäksi" pilvilaskennan avulla.
Näitä sanoja käytettiin samalla, kun paikallaolijoille esiteltiin demoa, jossa Xbox One pyörittää simulaatiota 40 000 asteroidin ratanopeudesta Maan kiertoradalla. Tiedot on saatu aidosta NASA:n datasta. Pilvilaskennan avulla asteroidien määrä voitaisiin nostaa esimerkiksi kolmeensataantuhanteen. "Muut laitteet sulaisivat tässä kohtaa siihen paikkaan, mutta ei Xbox One."
Microsoft hehkutti, kuinka yhtiöllä on nyt satojatuhansia palvelimia ympäri maailmaa jaetuissa konesaleissa. Xbox Onella on näin milloin vain pääsy "rajattomaan laskentakapasiteettiin". Pilveen siirtyvän laskennan ansiosta Xbox One on myös merkittävästi hiljaisempi kuin edeltäjänsä, jota on pidetty melko kovaäänisenä.
Microsoftin tarjoamien palvelinten avulla pelistudiot voivat nyt luoda suurempia ja interaktiivisempia maailmoja kuin aiemmin. Pelimaailma voi pysyä elossa huolimatta siitä, onko pelaaja paikalla vai ei. Kehittäjiltä on kertoman mukaan tullut aiheesta jo tässä vaiheessa paljon positiivista palautetta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.