Suomesta ostettu Xbox One ei välttämättä toimi ulkomailla

Manu Pitkänen
14. kesäkuuta, 2013 14:59

Xbox One on osoittautunut kaikkine rajoituksineen varsinaiseksi PR-katastrofiksi Microsoftille. Tälle on tullut uutta jatkoa. Konsolin ennakkotilaussivulla olevan vastuuvapauslausuman perusteella monille on syntynyt käsitys, ettei kotimaassa ostettu konsoli toimi ulkomailla.
Microsoftin mukaan konsoli vaatii Xbox Live -tilin Xbox One -tuetussa Xbox Live -maassa, joita on tällä hetkellä yhteensä 21. Nämä maat ovat Alankomaat, Australia, Belgia, Brasilia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kanada, Meksiko, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Uusi-Seelanti, Venäjä, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.
Sivulla todetaan myös, että Xbox One -pelien aktivointi ja jakelu on rajoitettu tiettyihin maihin.
Jos ajattelit ostaa konsolin Suomesta, niin se ei välttämättä toimi jos matkustat maahan joka ei löydy yllä olevasta luettelosta (esimerkiksi Viro). Microsoftia on pyydetty selventämään asiaa, mutta yhtiö ei ole antanut tarkkoja vastauksia esitettyihin kysymyksiin. The Verge kysyi Microsoftilta sisältyykö järjestelmään IP-lukitus, mutta yhtiö ei vastannut tähän. Microsoftin mukaan "konsoli ei itsessään ole aluelukittu, mutta Xbox Live -tili, sisältö, sovellukset ja kokemus on sidoksissa laskutus- ja asuinmaahan."
Samaan aikaan yhtiön tukiprofiili Twitterissä kertoo (linkki keskusteluun):


Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.