Kim Dotcom julkaisi videokuvaa poliisin rynnäköstä kartanoonsa

Teemu Laitila
13. kesäkuuta, 2013 10:56

Kim Dotcom on julkaissut uuden videon poliisien rynnäköstä kartanoonsa tammikuussa 2012. Kotietsintä oli osa Dotcomin aiemmin pyörittämän Megaupload-palvelun sulkemista.
Kartanon valvontakamerakuvista koostuvalla videolla näkyy, miten poliisin erikoisjoukot saapuvat kartanolle, pidättävät vahdin portilla, jonka jälkeen lisää aseistettuja poliiseja saapuu paikalle autoilla ja helikoptereilla. Aseita ja poliiseja vilisevään videoon antaa erikoisen kontrastin taustamusiikiksi valittu Kim Dotcomin omaa tuotantoa oleva kappale, jossa Dotcom toistuvasti kehottaa kaikkia nostamaan kädet ilmaan ja tanssimaan.
Video koostuu pelkästään ulkokuvista, mutta muissa lähteissä Dotcomin on kerrottu piileskelleen talon turvahuoneessa pidätyksen hetkellä. Videoon on leikelty myös uutispätkiä, joissa kerrotaan myöhemmin todetusta kotietsinnän laittomuudesta. Videolla Dotcom myös todistaa oikeudessa joutuneensa poliisien pahoinpitelemäksi pidätyksen yhteydessä. Poliisit ovat kiistäneet väitteet.
Sen lisäksi, että kotietsintä todettiin laittomaksi, Uuden-Seelannin tiedusteluviranomaisten on myös todettu vakoilleen Dotcomia laittomin keinoin kerätessään taustatietoa kotietsintää varten. Dotcom on sittemmin haastanut oikeuteen sekä poliisin että tiedusteluviranomaiset.
Koko vyyhdin päätapaus on kuitenkin edelleen Dotcomin mahdollinen luovuttaminen Yhdysvaltoihin vastamaan Megauploadin piratismisyytteistä. Yhdysvalloissa Dotcomia uhkaa vuosien vankeustuomio.

Lue myös nämä
Tägit
Kim Dotcom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.