Google: valtiolla ei ole suoraa pääsyä palvelimiimme

Valtteri Ahonen
13. kesäkuuta, 2013 20:08

Google on tarkentanut tietoja siitä, kuinka se välittää tietoa NSA:lle ja muille Yhdysvaltojen virastoille lain vaatimissa puitteissa, kirjoittaa New York Timesin Bits.
Kansallisen turvallisuuden nimissä laki määrää yhtiötä luovuttamaan tiettyjä tietoja, jotka koskevat niiden käyttäjiä. Nyt Google on kuitenkin vakuuttanut, ettei kellään ulkopuolisella ole suoraa linjaa yhtiön palvelimille, vaan kaikki tietojenluovutusvaatimukset käsitellään yksitellen ja huolellisesti, minkä jälkeen vaaditut tiedot (mahdollisesti, mikäli aiheellista on) siirretään kyseisen viraston FTP-palvelimelle. Googlelta korostetaan, ettei kyseessä ole automatiikka, vaan jokainen tapaus harkitaan erikseen.

- Me toimitamme heille tietoa. Kukaan ei pääse sitä itse hakemaan, Googlen lakiasioita hoitava David Drummond kommentoi. - Asiasta liikkuu monenlaista tietoa, ja mielestämme tämä pitää nyt tehdä selväksi.
Drummond myös korostaa Channel 4 Newsin haastattelussa, että tietojenluovutus koskee vain murto-osaa Googlen sadoistamiljoonista käyttäjistä. Drummond kertoo, että pyyntöjä tulee jonkin verran, mutta kyse on kuitenkin aina vain yksittäistapauksista, eikä mistään laajamittaisesta salakuunteluohjelmasta.

Google on myös valitellut, ettei se voi kertoa asiasta tarkempia tietoja, sillä koko prosessi on luokiteltu salaiseksi. Yhtiö on ilmeisesti pyytänyt valtiolta lupaa saada valottaa asioita enemmän.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Google yksityisyys NSA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.