WhatsApp paljastui suomalaistutkimuksessa yllättävän suosituksi - Twitteriä ei pidetä tärkeänä

Valtteri Ahonen
11. kesäkuuta, 2013 8:56

Ainakin matkapuhelinten ja tekstiviestien noususta lähtien nuoret ovat kiivaasti omaksuneet uudenlaisia tapoja kommunikoida. Internet on tuonut monenlaisia keinoja, ja nyt älypuhelinten myötä pikaviestin on aina mukana.
Suosituimmaksi pikaviestisovellukseksi Suomessa on noussut WhatsApp. Vaasan yliopiston teettämän kyselytutkimuksen mukaan 83 % suomalaisnuorista käyttää kyseistä sovellusta.
Tutkimuksessa selvisi myös, että perinteiset puhelut, tekstiviestit ja sähköposti koettiin erittäin tärkeiksi kommunikaation välineiksi.
– Nuoret kuluttajat näkevät useat eri kanavat tärkeinä tai hyvin tärkeinä. Yksi kommunikaatiokanava ei tyydytä kaikkia tarpeita, dosentti Kirsti Lindberg-Repo kertoo YLE:lle.
Sosiaalisista medioista Twitter pärjäsi tutkimuksessa heikoiten, vaikka sille on ajoittain povattu kovaa nousua Suomessakin. Twitterin merkitys kommunikaatiossa arveltiin ei lainkaan tai ei kovin tärkeäksi. Esimerkiksi Facebook sen sijaan pärjäsi selvästi paremmin.
Kyselytutkimukseen vastasi reilut sata 20-25-vuotiasta opiskelijaa. Otanta ei ole järin laaja, mutta antaa varmasti jonkinlaisia viitteitä todellisesta tilanteesta.

Lue myös nämä
Tägit
sähköposti Twitter pikaviestin tekstiviesti WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.