PlayStation 4 ja Xbox One samalla viivalla käytetyissä peleissä (päivitetty)

Teemu Laitila
11. kesäkuuta, 2013 22:04

Microsoft on saanut osakseen negatiivista julkisuutta yhtiön kerrottua, että käytettyjen pelien myyntiä ei suoranaisesti tulla estämään, mutta päätös lisämaksusta jätetään pelin julkaisijan vastuulle. Sonyn PlayStation 4:n tilanne on identtinen.
Sony teki PlayStation 4:n käytettyjen pelien tuesta ison numeron E3-lehdistötilaisuudessaan. Konsoli tosiaan tukee myös käytettyjen pelien myyntiä eikä Sony omien sanojensa mukaan tule rajoittamaan kauppaa. Myös Microsoft on todennut saman.
Kumpikin konsolivalmistaja kuitenkin jättää julkaisijoille mahdollisuuden veloittaa lisämaksu käytetyn pelin ostajalta. Käytäntö on sama kuin nykyisen sukupolven konsoleissa. Muun muassa Electronic Arts veloitti käytetyn pelin ostajalta lisämaksun moninpeliominaisuuden käyttämisestä, mutta yhtiö on luopunut erittäin epäsuositusta ominaisuudesta.
Vaikka käytettyjen pelien myynnin osalta uuden sukupolven konsolit ovat samalla viivalla, niin Microsoftin Xbox One huolehtii silti tiukemmin käyttäjän pysymisestä kaidalla polulla vaatimalla nettiyhteyttä vähintään 24 tunnin välein.
Päivitys 12.6 09:03
Sony selvensi eilistä lausuntoaan Polygonille. Yhtiön mukaan kaikki fyysiset pelit voidaan myydä vapaasti eteenpäin riippumatta siitä, onko kyseessä Sonyn oma vai toisen julkaisijan peli. Tässä kohtaa alustat eroavat toisistaan. Xbox One -pelejä voidaan myydä vain valtuutettujen jälleenmyyjien kautta, mutta rajoituksesta huolimatta Microsoftkaan ei peri käytetyistä peleistä lisämaksua. Käytännön suurin haittapuoli on se, että pelejä ei voi helposti myydä esimerkiksi Internetin kautta tai kavereiden kesken. Pahoittelut virheellisestä väitteestä.
Kuten kommenteissa ansiokkaasti osoitetaan, muiltakin osin Xbox One on rajoitetumpi alusta. Esimerkiksi pelin lahjoittaminen (tai käytännössä vaikka myyminen) kaverille on mahdollista vain kerran ja saajan on oltava antajan kaverilistalla vähintään 30 päivää ennen lahjoitusta.

Lue myös nämä
Tägit
Sony PlayStation 4 pelikonsolit Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.