MTV sai tahtonsa läpi – Salkkarit-fanille tuli maksettavaksi 50 000 euron vahingonkorvaukset

Manu Pitkänen
4. kesäkuuta, 2013 19:34

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan miehen maksamaan MTV Oy:lle 50 477 euron edestä vahingonkorvauksia, koska tämän ylläpitämällä fanisivustolla jaettiin linkkejä Salatut elämät -jaksoihin, joita ei ollut vielä televisiossa esitetty. Ohjelmat olivat peräisin MTV:n Katsomo.fi-verkkopalvelusta.
Vahingonkorvausten lisäksi mies joutuu maksamaan MTV:lle oikeudenkäyntikuluja 9 920 euroa. Sakkoja maksettavaksi tuli vuorostaan 180 euroa, johon sisältyy tuomio lievästä petoksesta. Petostuomio tuli lahjakorttien myymisestä Huuto.netissä.
Tekijänoikeusrikoksesta tuomittu mies myönsi ylläpitäneensä fanisivustoa, josta löytyi linkkejä toiselle verkkosivustolle. Hän myönsi myös, että tälle linkitetylle verkkosivustolle oli lisätty Katsomo.fi:stä Salatut elämät -jaksoja. Hän kuitenkin kiisti väitteet, että hän olisi kopioinut ja lisännyt ne linkitetylle sivustolle. Oikeus katsoi tuomitun myötävaikuttaneen, että fanisivustolla pystyi katsomaan luvattomasti Salkkarit-jaksoja. Teko nähtiin tahalliseksi, mutta sillä ei ollut tarkoitus hankkia ansioita.
Sivustolle oli perustettu Salatut elämät -jaksojen katsomista varten oma alue. Oikeuden mukaan tämä osoittaa, että mies on tiennyt sivuston käyttötarkoituksen, eikä hän ole estänyt sitä.
– MTV:n näkökulmasta tämä on erittäin tärkeää ennakkopäätös ja osoittaa, ettei myytäväksi tarkoitettuja sisältöjä voi rangaistuksetta jakaa eteenpäin teknisiä suojauksia kiertämällä, toteaa MTV Oy:n verkkojohtaja Henrik Laine.

Lue myös nämä
Tägit
tekijänoikeus MTV3 MTV Salatut Elämät
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.