Google Chrome menetti osuuksiaan - IE8 edelleen suosituin selain

Valtteri Ahonen
4. kesäkuuta, 2013 9:06

Net Applicationsin datan mukaan Internet Explorerin markkinaosuus on tällä hetkellä 55,99 prosenttia, josta suosituimpana versiona IE8 nappaa 22,99 yksikköä.
Googlen Chrome on suurista selaimista ainoa, joka on menettänyt asemiaan. Muutokset ovat tosin melko marginaalisia. Selkeästi eniten Chromen alamäestä on hyötynyt Firefox, joka on nostanut osuuttaan 20,3:sta 20,63 prosenttiin. Chrome sukelsi 0,6 prosenttiyksikköä ja päätyi 15,74 prosentin osuuteen. Firefoxista julkaistiin toukokuussa versio 21 ja Chromesta versio 27.
The Next Web uutisoi aiheesta ja kiinnitti huomiota myös siihen, että Internet Explorerin versio 8 on edelleen suosituin IE-versio, vaikka IE10 on ollut saatavilla Windows 7:lle jo kuukausia. Toiseksi suosituin on IE9.
Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei IE:n sisäinen tilanne tule muuttumaan merkittävästi ainakaan kovin pian. Uusimmat versiot syövät lähinnä 9-version osuuksia, eikä IE8 ole pudottanut suosiotaan juurikaan viimeaikoina. Osaltaan tätä voi selittää Windows XP:n suosio, joka on edelleen suuri (noin kolmannes maailman tietokoneista). XP ei tue IE8 uudempaa versiota Microsoftin selaimesta.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Google Chrome
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.