Viestintäministeri: Operaattoreille ei valtaa nettiliikenteen rajoituksiin

Teemu Laitila
3. kesäkuuta, 2013 11:54

Tuore viestintäministeri Pia Viitanen vakuuttaa, että nettioperaattoreille ei anneta tulevaisuudessakaan valtaa päättää liittymällä toimivista palveluista . Viitasen mukaan laki sorvataan sellaiseen muotoon, jolla nykytila säilytetään.
Helsingin Sanomat uutisoi aiemmin, että työn alla oleva tietoyhteiskuntaa säätelevä laki antaisi operaattoreille vallan priorisoida verkoissaan kulkevaa nettiliikennettä. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi liittymäpakettien räätälöintiä vain tiettyjen palveluiden käyttämiseksi kun taas rajoittamattomat nykyisenkaltaiset liittymät voisivat muodostua kalliimmaksi vaihtoehdoksi.
Lain valmistelu aloitettiin edellisen viestintäministerin Krista Kiurun aikana. Lakia valmistelevan viestintäneuvoksen mukaan ministeriössä osattiin varautua kiistoihin, mutta lakiin haluttiin jättää operaattoreille mahdollisuus eri liittymävaihtoehtojen tuotteistamiseen. Viitasen STT:lle eilen antamien kommenttien perusteella lakipykäliä tullaan kuitenkin säätämään siten, että nykyinen kohtalaisen neutraali järjestelmä voidaan säilyttää.
Lakipakettiluonnoksen ongelmakohdat paljastuivat lausuntokierroksen yhteydessä kun kilpailu- ja kuluttajavirasto, kuluttajaliitto, tietosuojavaltuutettu, Tieke ja Effi ottivat voimakkaasti kantaa nettiliikenteen neutraaliuden puolesta. Tietoyhteiskunnan lakipaketti on laaja kokonaisuus, joka kattaa viestinnän suuntaviivat radiosta televisioon ja internetiin.

Lue myös nämä
Tägit
DNA Elisa TeliaSonera Pia Viitanen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.