Vuotaneet kuvat paljastavat: Windows 8.1 tuo mukanaan Käynnistä-painikkeen

Manu Pitkänen
29. toukokuuta, 2013 21:50

Microsoft on vastannut Käynnistä-painnikkeen puutetta Windows 8:ssa ihmetelleiden asiakkaiden huutoon. Yhtiö aikoo nimittäin tuoda ominaisuuden takaisin Windows 8.1:n myötä. Asiasta kertoivat Windows-tietäjät Paul Thurrott ja Mary Jo Foley.
Thurrott esitteli tulevaa Käynnistä-nappulaa kuvakaappausten kera. ZDNetin Mary Jo Foleyn mukaan Microsoft ei aio kuitenkaan hylätä Start Screeniä, sillä vanhalle tutulle paikalleen, vasempaan alakulmaan, sijoitettu painike ohjaa käyttäjän tähän näkymään. Painikkeen painaminen ei siis johda perinteisemmän Käynnistä-valikon avautumiseen. Thurrottin mukaan Microsoft ei ole mahdollistanut painikkeen piilottamista, ei ainakaan Milestone Preview -versiossa.
Microsoft aikoo häivyttää Start Screenin ja työpötäympäristön eroa mahdollistamalla saman taustakuvan käytön molemmissa.
Thurrott tietää myös kertoa, että Windows 8.1:ssä mahdollisestaan tietokoneen käynnistyminen Start Screenin ohi suoraan työpöydälle. Ominaisuus on oletuksena pois käytöstä. ZDNetin lähtet vahvistivat tämän tiedon.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows Blue Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.