Microsoft vaatii XboxOne.com-osoitetta itselleen

Teemu Laitila
28. toukokuuta, 2013 15:37

Vaikka Microsoft julkaisi viime viikolla Xbox One -nimisen konsolin, yhtiö ei kuitenkaan omista ehkä loogisinta laitteeseen liittyvää nettiosoitetta XboxOne.com. Microsoft kuitenkin luonnollisesti haluaisi osoitteen hallintaansa.
Nyt yhtiö on valittanut asiasta National Arbitration Forumille, joka on aiemminkin ratkonut vastaavia kiistoja. NAF on netin osoitejärjestelmää hallinnoivan ICANN:n hyväksymä toimielin domain-nimi-kiistoissa.
Uusiin tuotteisiin liittyvät nettiosoitteet ovat yrityksille hankala asia, sillä nimen rekisteröiminen ennakkoon saattaisi paljastaa tulevan tuotteen nimen, mutta toisaalta odottaminen johtaa helposti tilanteeseen, jossa käy kuten Microsoftille. Tässä nimenomaisessa tapauksessa kyseessä ei kuitenkaan ole tuore osoiterekisteröinti, vaan XboxOne.com on rekisteröity jo vuonna 2011, jolloin konsolin nimi tuskin oli vielä tiedossa edes Microsoftilla.
XboxOne.com ei tällä hetkellä ole missään käytössä, mikä saattaa helpottaa Microsoftin pyrkimyksiä saada osoitteen hallinta itselleen. Toinen NAF:n tarkastelema kriteeri liittyy mahdollisuuteen sekoittaa osoite olemassa olevaan tuotteeseen, joka tässä tapauksessa myös täyttyy helposti.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.