Google suunnittelee langattoman netin rakentamista Afrikkaan

Manu Pitkänen
27. toukokuuta, 2013 10:52

Google suunnittelee avun antamista langattomien verkkojen rakentamiseen Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan ja Kaakkois-Aasiaan. Verkkojen on tarkoitus palvella suurten asukaskeskittymien ulkopuolella asuvia ihmisiä, joilla ei ole pääsyä langallisiin verkkoyhteyksiin.
Wall Street Journalin mukaan Googlen apu koostuisi verkkojen rakentamisesta, rahoittamisesta ja avusta verkkojen käyttöön liittyen. Hakukonejätin on tarkoitus tehdä yhteistyötä paikallisten operaattoreiden kanssa, mutta on epäselvää onko yhteenliittymiä vielä ehditty muodostaa. Googlen suunnittelemat käytännön ratkaisuista poikkeavat maakohtaisesti. Keniassa ja Etelä-Afrikassa hakukonejätti haluaisi hyödyntää televisiolähetyksiin varattuja taajuuksia.
Antamalla apua verkkojen rakentamiseen Google yhdistää verkkoon ihmisiä, joilla ei ole ollut siihen aiemmin mahdollisuutta. Tätä kautta yhtiö saa todennäköisesti omiin palveluihinkin uusia käyttäjiä.
Verkkoyhteydet ovat kiinnostaneet Googlea erityisen paljon viime vuosina. Yhtiön on alkanut rakentaa Yhdysvalloissa omaa huippunopeaa Google Fiber -verkkoa, minkä lisäksi Google sai muutamien muiden yhtiöiden kanssa oikeuden hallita niin sanottua white space -taajuusaluetta, mitä voidaan käyttää esimerkiksi aiempaa laajempien Wi-Fi-verkkojen rakentamiseen. Google suunnitteli myös laajakaistaytheyksiä tarjoavan Clearwiren ostamista vuonna 2011. Viime aikoina Google on osoittanut olevansa kiinnostunut yhteistyöstä Dish Networkin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Google nettiyhteys Afrikka
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.