Microsoft: käytetyn pelin ostajalle ei lisämaksua, nettiyhteys vaaditaan aitoustarkistukseen

Teemu Laitila
25. toukokuuta, 2013 14:19

Microsoft ei tarjonnut viime tiistain Xbox One -julkistuksessaan tyhjentäviä vastauksia ennakkoon paljon puhututtaneisiin kysymyksiin konsolin nettiyhteysvaatimuksesta tai käytettyjen pelien myynnistä. Julkaisun jälkeen tilannetta ovat hämmentäneet yhtiön edustajien ristiriitaiset lausunnot.
Tuorein tieto asiasta tulee Polygonilta, jonka mukaan Xbox One vaatii kuin vaatiikin nettiyhteyden, mutta ei jatkuvasti. Nettiyhteyttä kuitenkin käytetään asennettujen pelien aitouden tarkistamiseen tasaisin väliajoin. Microsoftilta kerrottiin aiemmin, että Xbox One tekisi tarkistuksen vuorokauden välein. Polygonin lähteet kertovat, että Microsoft saattaisi tehdä tarkistusvaatimuksessa poikkeuksen niissä tapauksissa, jossa nettiyhteyden saaminen katsotaan erityisen hankalaksi. Ilmeisesti tähän joukkoon kuuluisivat ainakin sotatoimialueilla palvelevat sotilaat, eli ilmeisesti syyn pitää olla melko painava vapautuksen saamiseksi.
Polygon sai selvyyden myös käytettyjen pelien myyntikysymykseen. Sivuston mukaan Microsoft ei aio periä käytetyn pelin ostajalta lisämaksua. Kun peli asennetaan uuteen laitteeseen ja liitetään toiseen käyttäjätiliin, pelin käyttöoikeus loppuu automaattisesti sen edeltävältä omistajalta. Lisäksi pelejä on mahdollista siirtää laitteesta toiseen, kunhan pelin omistaja kirjautuu sisään omalla käyttäjätunnuksellaan.
Ilmeisesti Microsoft ei ole lyönyt lukkoon päätöksiä kummassakaan asiassa, mikä selittäisi julkaisun jälkeisen hämmennyksen. Viralliset vastaukset ja tarkempaa tietoa vaatimuksista on kuitenkin Polygonin mukaan luvassa vielä ennen E3-messujan alkamista.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft pelit pelikonsolit Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.