Microsoft toi Käynnistä-napin takaisin - hiiren kylkeen

Teemu Laitila
24. toukokuuta, 2013 16:50

Microsoft yrittää helpottaa Windows 8:n kosketukselle optimoitujen toimintojen käyttöä tuomalla markkinoille kaksi hiirimallia, joihin on liitetty pikanäppäin Käynnistä-ruudun avaamiseen. Käytännössä kyseessä on siis näppäimistöstä tuttu Windows-näppäin uudessa paikassa.
Sculpt-sarjaan kuuluu Sculpt Comfort Mouse - ja Sculpt Mobile Mouse -mallit, joista Comfort-malli on nimensä mukaisesti isompi. Sen Windows-näppäin tukee lisäksi kapasitiivisia kosketuseleitä, joilla voidaan ohjata muutamia Windows 8:n perustoimintoja. Pyyhkäisy ylöspäin vastaa Windows 8:n oikeasta laidasta pyyhkäisyä eli se vaihtaa sovellusta Windows 8 -tyylisten ohjelmien välillä. Alaspäin pyyhkäisy avaa oikean reunan moniajoikkunan.
Mallit eroavat toisistaan myös liitäntätapansa perusteella. Mobile Mouse vaatii pienen USB-vastaanottimen käyttöä kun Comfort-malli toimii Bluetooth-yhteydellä.
Mobile Mouse on tulossa myyntiin jo tämän kuun aikana 30 dollarin hintaan kun taas Comfort Mouse saapuu ensi kuussa varustettuna 40 dollarin hintalapulla.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Sculpt Comfort Mouse Sculpt Mobile Mouse
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.