Mitä Xbox One tarkoittaa käytettyjen pelien kaupalle? – Microsoft palaa asiaan myöhemmin

Manu Pitkänen
22. toukokuuta, 2013 10:53

Eilen esitelty Xbox One -pelikonsoli ei vaadi jatkuvasti päällä olevaa internetyhteyttä yksinpeleissä, vaikka kevään mittaan muuta on väitettykin. Microsoftin mukaan konsoli kuitenkin vaatii internetyhteyden (muttei jatkuvaa sellaista).
Wiredin mukaan Microsoft on antanut kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää Azure-pilviteknologiaa tiettyihin laskentatehtäviin, mikä vaatii internetyhteyden. Kyse on siis kehittäjille tarjotusta mahdollisuudesta, ei pakkopullasta. Tieto huojentaa varmasti monia, vaikka viitteitä tämäntyyppisestä järjestelystä ilmestyi verkkoon jo ennen julkistusta. Microsoft toivoo kehittäjien hyödyntävän Azuren mahdollisuuksia peleissä.
Xbox Onen ominaisuuksiin kuuluu myös se, että pelit asennetaan konsolin kovalevylle, joten pelaaminen onnistuu ilman levyä. Tieto asennuksesta liitetään käyttäjän Xbox Live -tiliin. Jos samaista peliä yritetään asentaa toiseen tiliin, Microsoft perii siitä maksun. Yhtiö ei kommentoinut Wiredille mitä tämä tarkoittaa käytännössä käytettyjen pelien myynnille ja ostolle. Yhtiön FAQ:n mukaan asiaan palataan myöhemmin, mutta kaupanteon pitäisi olla jatkossakin mahdollista.
Xbox One ei ole yhteensopiva Xbox 360 -konsolille suunniteltujen pelien kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Xbox Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.