Näitä asioita Piraattipuolueen tuleva ehdokas Peter Sunde ajaisi EU-parlamentissa

Teemu Laitila
15. toukokuuta, 2013 12:59

Suomen Piraattipuolueen ehdokkaaksi ensi kevään Eurovaaleissa ryhtyvä Peter Sunde kuvailee itseään "sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi". Sunde erittelee poliittisia tavoitteitaan Piraattipuolueen blogissa julkaistussa ensimmäisessä kannanotossaan.
Pirate Bayn puhemiehenä tunnetuksi tulleen Sunden mukaan informaatio ja sen saatavuus tulevat olemaan tulevaisuuden luokkayhteiskunnan jakavia tekijöitä. Sunden poliittinen agenda keskittyykin informaation mahdollisimman vapaan levityksen helpottamiseen. Konkreettisiksi tavoitteikseen Sunde listaa TorrentFreakin mukaan ainakin yksityisen tiedostonjaon vapauttamisen sekä nykyisen tekijänoikeusjärjestelmän perinpohjaisen uudistamisen.
Viihdeteollisuus on viime vuosina panostanut paljon rahaa ja resursseja piratismin vastaiseen taisteluun, kun alalla on pyritty viimeiseen asti pitämään kiinni vanhoista fyysisten levyjen myyntiin perustuvia liiketoimintamalleista. Sunde epäilee, että seuraavaksi sama taistelu tullaan käymään 3D-tulostettujen tuotteiden kohdalla, kun jopa ruokaa pystytään tulevaisuudessa valmistamaan 3D-tulostimilla.
- Ne toimivat aivan kuten elokuva- ja musiikkiyhtiöt ovat toimineet, eli yrittävät kriminalisoida tulevaisuuden, Sunde kirjoittaa blogissa.
Sunde tarjoaa ratkaisuksi kansanvallan lisäämistä ja rahalla ostettavan vallan eli lobbauksen vähentämistä.
Piraattipuolueen valintaa omaksi lähtökohdakseen Sunde perustelee sillä, että piraattien kapeampi asialista keskittyy juuri niihin asioihin, jotka hänelle ovat erityisen tärkeitä, vaikka Sunde tunnustautuukin myös vihreiden ja sosialististen arvojen kannattajaksi.
Lue koko kirjoitus Piraattipuolueen blogista.

Lue myös nämä
Tägit
Piraattipuolue EU-parlamentti politiikka peter sunde
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.