YouTube julkaisi kuukausimaksulliset kanavat, ei vielä tarjolla Suomessa

Teemu Laitila
10. toukokuuta, 2013 9:02

Kuten viime viikolla huhuttiin, YouTube on juuri julkaissut kuukausimaksulliset kanavat. Aluksi tarjolla on kolmisenkymmentä kanavaa, joiden sisältö ei maarajoitusten vuoksi kuitenkaan ole ainakaan vielä tilattavissa Suomessa.
Kanavien joukossa on valikoimaa dokumenteista lastenohjelmiin. Isoimpia nimiä julkaisun aikaan ovat suosittu lasten televisiosarja Seesamtie sekä vapaaottelua näyttävä kanava UFC. Kanavien tilaushinnat lähtevät 0,99 dollarista kuussa. Seesamtie on hinnoiteltu 1,99 dollariin normaalilaadulla ja 2,99 dollariin HD-laatuisena. Kuukausimaksulla kanavalta saa katsella kokonaisia episodeja.
Uudistus on osa YouTuben vuonna 2007 alkanutta kumppaniohjelmaa, jonka avulla julkaisijat ovat voineet ansaita rahaa tuottamillaan sisällöillä. Tähän saakka tarjolla on kuitenkin ollut vain mainosrahoitus, joka ei käytännössä mahdollista enemmän perinteisiä tv-sarjoja lähestyvän sisällön tuottamista.
Alun pilottikokeilun jälkeen maksullisten kanavien valikoimaa on tarkoitus laajentaa uusille kumppaneille. Palvelu on tilattavissa tällä hetkellä vain kymmenessä maassa eikä palvelun laajentamisesta muualla ole tarkempaa tietoa.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube netti-tv
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.