Selainlaajennus teki Spotifyn nettiversiosta ilmaisen musiikkilataamon

Teemu Laitila
8. toukokuuta, 2013 14:52

Uusi Chrome-selaimen laajennus mahdollisti hetkeksi aikaa musiikin tallentamisen Spotifyn nettiversiosta, hollantilainen Tweakers.net kertoo. Downloadify-niminen laajennus hyödyntää musiikkisoittimien olemattomia salauksia.
Spotify salaa musiikin työpöytä- ja mobiilisovelluksissaan, mikä estää kappaleiden laittoman tallennuksen. Palvelun selainpohjainen versio kuitenkin on vielä beta-asteella ja se on toteutettu html5-tekniikalla, joka ei tue DRM-tekniikoita erityisen laajasti.
Asian tultua julkisuuteen Google poisti sovelluksen Chromen sovelluskaupasta sillä perusteella, että se ei noudata sovelluskaupan käyttöehtoja. Myös Spofity ryhtyi toimiin ja viimeisimpien tietojen mukaan laajennuksen toiminta on saatu estettyä.
Downloadify teki lataamisesta äärimmäisen helppoa. Laajennuksen lataamisen jälkeen kappaleet pystyi tallentamaan yhdellä klikkauksella omalle kiintolevylleen. Spofity mahdollistaa musiikin tallentamisen offline-käyttöön myös laillisesti Premium-käyttäjätilin omistajille, mutta Downloadifyn avulla musiikkia sai tallennettua käyttäjätilistä riippumatta.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.