Windows 8 myy yhtä hyvin kuin 7 aikanaan

Teemu Laitila
7. toukokuuta, 2013 10:50

Microsoft on ollut harvasanainen Windows 8:n myyntiluvuista, mutta nyt yhtiö kertoo lisenssien myynnin saavuttaneen uuden rajapyykin. Tammikuun lopulla Microsoft kertoi myynnin yltäneen 60 miljoonaan lisenssiin ja nyt rikki on mennyt 100 miljoonan raja.
Huolimatta Windows 8:n kohtaamasta kritiikistä ja usein arvioidusta huonosta menekistä, uusin Windows-versio on itse asiassa myynyt samaa vauhtia kuin vuonna 2009 julkaistu Windows 7, joka saavutti 100 miljoonan rajan noin kuudessa kuukaudessa. Myyntiluvut voisivat olla parempiakin, sillä perinteisten pc-koneiden myynti on jatkanut laskuaan jo usean kuukauden ajan, mikä väistämättä vaikuttaa Microsoftinkin myyntiin.
Microsoftilta kerrotaan The Vergelle, että yhtiö ei ole tyytyväinen nykyiseen kosketusnäytöllisten laitteiden tarjontaan, vaikka Atom-pohjaiset tabletit ovatkin parantaneet tilannetta viime aikoina. Microsoft uskoo tilanteen parantuvan kuitenkin viimeistään syksyllä ja erityisesti loppuvuodesta, jolloin kauppojen hyllyille odotetaan huomattavasti laajempaa kosketusnäytöllisten laitteiden valikoimaa. Kapean valikoiman lisäksi Windows 8 -laitteiden menekkiä on haitannut hinta, jonka myös pitäisi korjaantua loppuvuodesta, kun valmistajat saavat esimerkiksi pienempiruutuiset tabletit markkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.