Viber tuli työpöydälle ja päivitti mobiilisovellukset

Teemu Laitila
7. toukokuuta, 2013 18:36

Viberista on nopeasti kasvanut varteenotettava haastaja niin pikaviestinten tämän hetkiselle hallitsijalle WhatsAppille kuin VoIP-sovellusten hallitsijalle Skypellekin. Tänään julkaistu työpöytäsovellus tuo Viberin kilpailemaan suoraan Skypen tontille.
Sovelluksen käyttäjämäärät ovat kasvaneet vauhdilla ja tuoreimpien lukujen mukaan palvelulla on jo 200 miljoonaa käyttäjää, joista ilmeisesti noin puolet aktiivisia. Vertailun vuoksi WhatsAppilla on viime tietojen mukaan 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää, jotka ovat käyttäneet palvelua viimeisen kuukauden aikana.
Viber yhdistää WhatsAppin ja Skypen toimintatapoja siinä, että WhatsAppin tapaan palvelu tunnistaa käyttäjän puhelinnumeron perusteella, mutta tarjoaa Skypen tapaan pikaviestien lisäksi myös puhelut. Videopuhelut eivät vielä onnistu mobiililaitteissa, mutta nekin ovat tulossa myöhemmin.
Windows- ja Mac-koneille tarjolla oleva työpöytäsovellus tarjoaa käytännössä samat toiminnot kuin mobiilisovelluskin, mutta niiden lisäksi työpöydällä voi tehdä myös videopuheluita. Viberin mukaan sen erottaa Skypesta erityisesti vahva integraatio mobiili- ja työpöytäkokemuksen välillä. Esimerkiksi saapuvien viestien merkkinääni tulee ensimmäisen viestin myötä kaikkiin laitteisiin, mutta ensimmäisen vastauksen jälkeen muut laitteet eivät enää piippaa viestin merkikis. Toinen työpöytäversion ominaisuuksista on mahdollisuus siirtää tietokoneella aloitettu puhelu mobiilisovellukseen ja jatkaa siitä suoraan mobiiliverkkoon.
Uuden työpöytäsovelluksen myötä julkaistiin myös päivitetyt versiot palvelun mobiilisovelluksista. Uudistuksina mainitaan erityisesti Android-version uudistunut ulkoasu, videoviestien lähettäminen, paranneltu äänijärjestelmä puheluiden laadun parantamiseksi ja tieto kontaktin edellisestä sisäänkirjautumisesta.

Lue myös nämä
Tägit
VoIP pikaviestin Viber
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.