Intel julkisti ARM:n haastajan puhelimiin ja tableteihin

Manu Pitkänen
7. toukokuuta, 2013 10:09

Intel on julkistanut uuden vähävirtaisen Silvermont-arkkitehtuurin. Vähävirtaiseen arkkitehtuuriin perustuvia piirejä tullaan yhtiön mukaan näkemään niin puhelimissa, tableteissa, mikropalvelimissa, verkkoinfrastruktuuri- ja tallennusratkaisuissa, sekä autojen tieto- ja viihdejärjestelmissä.
Silvermont-arkkitehtuuriin perustuvat piirit valmistetaan Intelin 22 nanometrin Tri-Gate-prosessilla. Nykyisiin Atom-ytimiin nähden Silvermont kolminkertaistaa suorituskyvyn (tai vaihtoehtoisesti tarjoaa saman suorituskyvyn viisi kertaa pienemmällä virrankulutuksella). Tästä eteenpäin Intel aikoo päivittää mobiili-Atomit joka vuosi tick-tock-strategian mukaisesti. Ensi vuonna on vuorossa 14 nanometrin tekniikalla valmistettu Airmont.
Silvermont-arkkitehtuuria hyödynnetään muun muassa tableteille ja kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetussa ja vuoden lopulla ilmestyvässä Bay Trail -alustassa. Intel on luvannut, että Bay Trail -pohjaisia Android-kannettavia tulee myyntiin noin 200 dollarilla. Älypuhelimiin tarkoitettuun Merrifield-piiriin perustuvia laitteita nähdään näillä näkymin ensi vuoden alussa.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Intel Atom Bay Trail
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.