Adobe kuoppaa Creative Suiten – tilalle kuukausimaksullinen Creative Cloud

Manu Pitkänen
7. toukokuuta, 2013 9:36

Adobe on päättänyt lopettaa Creative Suite -tuoteperheen kehittämisen. Photoshopia ja muita ammattiohjelmistoja tarjotaan tulevaisuudessa Creative Cloud -paketissa, jota myydään suoratoistopalveluista tutulla kuukausimaksujärjestelmällä.
Muutos on suuri niin Adobelle kuin sen asiakkaille. Kuukausimaksupohjaiseen Creative Cloudiin siirtymisen uskotaan vähentävän piratismia ja samalla takaavan Adobelle tasaisen sekä ennustettavan tulovirran. Uudistus takaa ohjelmistojen käyttäjille tasaiseen tahtiin ilmestyvät ohjelmistopäivitykset. Kerran vuodessa ilmestyvät suuret päivitykset ovat siirtymässä historiaan. Riippuen asiakkaasta, muutos voi tarkoittaa myös useiden satasien säästöä pitkällä tähtäimellä.
Creative Cloud -tilausvaihtoehdot ja hinnat löytyvät alla olevasta kuvasta. Jos koko tuotepaketin haluaa itselleen ja haluaa mahdollisuuden peruuttaa tilauksen milloin vain, on hinta 92,24 euroa/kk. Opiskelijoille ja yrityksille tarkoitetut tilausvaihtoehdot löytyvät täältä. Adoben mukaan CS6:ta myydään normaaliin tapaa toistaiseksi, mutta siihen ei ole tulossa kuin bugi- ja yhteensopivuuspäivityksiä.

Lue myös nämä
Tägit
Adobe Photoshop Adobe Adobe Creative Cloud
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.