Kanadan viranomaiset haluavat Bitcoinit verolle

Teemu Laitila
30. huhtikuuta, 2013 14:34

Kanadassa viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota Bitcoin-kaupan tuottamiin voittoihin ja valtio haluaa kaupasta osansa verojen muodossa.
Bitcoin-kauppaan voidaan soveltaa kahta eri sääntöä riippuen siitä, onko Bitcoineja käytetty muiden hyödykkeiden ostamiseen vai onko virtuaalivaluutalla käyty valuuttakauppaa, veroviranomaiset kertovat uutistoimisto CBC:lle.
Vaihdantatalouteen liittyvät lait astuvat voimaan siinä vaiheessa, kun Bitcoineilla on ostettu muita tavaroita tai palveluita. CBC huomauttaa, että vaikka moni ei tule asiaa ajatelleeksi, niin Kanadan lakien mukaan myös vaihdantatalous on verotettavaa toimintaa. Jos taas Bitcoineja myydään sijoitusmielessä eli vaihdetaan Bitcoineja muiksi valuutoiksi, niin kyseessä on joko pääomatulo tai muu tuloverotuksen piiriin kuuluva tulo.
Vaikka suuri osa Bitcoineilla kauppaa käyvistä liikutteleekin suhteellisen pieniä summia, valuutan arvon hurja nousu on tehnyt isompia Bitcoin-määriä omistaneista jopa miljonäärejä. Lisäksi Bitcoinit yleistyvät vaihdannan välineenä ja CBC:n uutisessa haastatellaan kiinteistövälittäjää, joka listaa kauppatavaransa hinnan myös Bitcoineina.

Lue myös nämä
Tägit
Bitcoin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.