Steam tuo kuukausimaksulliset pelit osaksi palveluaan

Teemu Laitila
29. huhtikuuta, 2013 15:06

Valve laajentaa Steamin toiminnallisuutta ottamalla mukaan kuukausimaksulliset pelit, joiden tilauksia voi nyt hallita suoraan Steamin kautta.
Steam on jo aiemmin myynyt kuukausimaksullisia pelejä, mutta maksut ja muut hallintatoiminnot on pitänyt hoitaa kuitenkin Steamin ulkopuolella. Aiemmin ladattavina ovat olleet esimerkiksi Eve Online sekä Rift.
Ensimmäinen kokonaan Steamin kautta toimiva kuukausimaksullinen peli tulee olemaan massiivinen verkkomoninpeli Darkfall Unholy Wars. Pelin alkuperäinen hinta on julkaisun hetkellä 39,95, jonka jälkeen pelaaminen maksaa 14,95 euroa kuukaudessa. Kuukausimaksun voi maksaa suoraan Steamin kautta, jossa tilauksen voi myös irtisanoa. Lisää pelejä on luvassa myöhemmin.
Kuten Bit-tech huomauttaa, kuukausimaksuihin perustuva pelimalli on ollut laskeva trendi ilmaisten pelien vallatessa alaa. Ilmaisissa peleissä rahoitus perustuu pelaajien ostamiin pelin sisäisiin päivityksiin kuten uusin hahmoihin, aseisiin ja muihin sisältöihin. Siitä huolimatta kuukausimaksullisten pelien klassikolla World of Warcraftilla on edelleen vankka 10 miljoonan kuukausitilaajan kannattajakunta.

Lue myös nämä
Tägit
Steam pelit Valve
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.