Huhu: seuraava Xbox myyntiin 499 dollarilla tai 299 dollarilla ja kuukausimaksulla

Teemu Laitila
26. huhtikuuta, 2013 10:45

Microsoft virallisti viimein eilen uuden Xboxin, jonka ensiesittely tapahtuu 21. toukokuuta. Tarkemmat tiedot tulevasta julkaisusta ovat edelleen melko vähäisiä. Microsoft-asiantuntija Paul Thurrot kuitenkin väittää tietävänsä konsolin tarkan hinnan ja myyntiintuloajan.
Thurrotin mukaan Microsoft olisi tuomassa laitetta myyntiin kahdella eri hinnoittelumallilla. Normaalissa mallissa ostaja maksaisi laitteesta kerralla täyden hinnan, joka Thurrotin mukaan on 499 dollaria.
Toisessa mallissa hinta olisi vain 299 dollaria, mutta ostaja sitoutuisi samalla kahden vuoden mittaiseen Xbox Gold -jäsenyyteen, jonka hinnaksi Thurrot arvioi noin 10 dollaria kuussa. Osamaksupaketin kokonaishinnaksi tulisi siis noin 540 dollaria kahden vuoden aikana. Euroiksi muutettuna hinnat olisivat 382 euroa ja 229 euroa (414 euroa koko kauden aikana), mutta todennäköisesti hinta tulee olemaan jonkin verran suurempi.
Laitteen myynnin aloitusajankohdaksi on koko ajan veikkailtu loppuvuotta ja Thurrot tarkentaa arvioita marraskuun alkupäiviin, jolloin laite ehtii kauppoihin sopivasti vuoden vilkkainta ostossesonkia eli joulumarkkinoita varten.
Tärkeiden hinta- ja saatavustietojen lisäksi Thurrotilla on tarjota laitteesta uusia tiedonmurusia ja vahvistusta vanhemmille huhuille. Tulevan Xboxin käyttöjärjestelmä perustuu Windows 8 -järjestelmän ytimeen, mikä saattaisi tarkoittaa laitteen avaamista kehittäjille joskus tulevaisuudessa. Laite tulee sisältämtään Blu-ray-aseman ja Thurrot on vakuuttunut myös siitä, että laitteen käyttöön vaaditaan nettiyhteys. Thurrotin mukaan Microsoft ei myöskään aio julkaista (ainakaan vielä) halvempaa, erityisesti viihdekäyttöön suunnattua uutta Xbox-versiota, vaan halpismallin asemaa tulisi ajamaan nykyisen Xbox 360:n kolmas versio, jonka hintaa laskettaisiin nykyisestä.
Monelle asialle saadaan vahvistus vajaan kuukauden päästä, kun laite julkistetaan ensimmäistä kertaa. Tapahtumaa voi seurata myös kotoa käsin netin välityksellä.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox 360 Microsoft Xbox pelikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.