Mese sammui viimein, Microsoft ohjaa käyttäjät Skypeen

Teemu Laitila
25. huhtikuuta, 2013 16:33

Jo pitkään työn olla ollut Messenger-palvelun korvaaminen Skypella ja sen pikaviestimellä astui viimein lopullisesti voimaan tänään.
Microsoft kertoi suunnitelmistaan "mesen" lopettamiseksi jo hyvissä ajoin viime vuoden marraskuussa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan palvelun piti sammua maaliskuun puolivälissä, mutta sen jälkeen päivämäärä siirtyi vajaalla kuukaudella eteenpäin huhtikuun alkupäiviin. Suomessa käyttö on kuitenkin jatkunut aina eiliseen saakka, kun palvelimia on sammuteltu asteittain.
Tänään Messengeriin kirjautuessa käyttäjille on näytetty ilmoitus, jonka mukaan käyttöä jatkaakseen on asennettava Skype-sovellus. Siirtymisestä on tehty vaivatonta, sillä Skypeen voi kirjautua samoilla tunnuksilla ja myös kaverilistat seuraavat perässä.
Messenger-kavereihin saa kuitenkin vielä yhteyttä, jos käyttää muuta kuin Microsoftin virallista Messenger-sovellusta kuten Trilliania, Pidginiä, Digsbyä tai vastaavaa. Näillä näkymin myös kolmannen osapuolen sovellukset lakkaavat toimimasta lokakuun aikana. Microsoftin omat Messengerin käyttämään protokollaan perustuvat järjestelmät kuten Windows Phonen viestitoiminto toimivat vielä toistaiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Live Messenger Skype
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.