Microsoft taipumassa: Windows Blue tuo Käynnistä-nappulan takaisin

Teemu Laitila
22. huhtikuuta, 2013 16:49

Tuoreen huhun mukaan Microsoft olisi taipumassa käyttäjien tahtoon ja tuomassa takaisin Windows 8 -järjestelmästä poistetun Käynnistä-nappulan. The Vergen lähteiden mukaan Käynnistä-nappula ilmaantuisi tutulle paikalleen vasempaa alanurkkaan.
Ulkoasultaan Charms-valikon Windows-logoa muistuttava nappula toimisi kuitenkin vain kulkutienä Windows 8 -tyyliseen aloitusnäkymään eikä varsinaisesti vanhan tyylisenä Käynnistä-valikkona. Muutos saattaa olla riittävä, sillä Windows 8:n aloitusvalikko toimii hyvin sovellusten käynnistämiseen myös työpöydällä, mutta uusien käyttäjien kannalta valikkoon löytäminen on saattanut aiemmin olla vaikeaa.
Uutta Käynnistä-nappulaa ei vielä ole ilmaantunut nettiin vuotaneisiin Windows 8.1 -järjestelmän esiversioihin, mutta ainakin The Vergen mukaan nappula löytyy viimeistään lopullisesta syksyllä julkaistavasta versiosta tai jo sitä edeltävästä Public Preview -versiosta.
Aiempien tietojen perusteella Microsoft aikoo korjata myös toisen käyttäjiä suututtaneen muutoksen, kun esiversioiden perusteella aloitusvalikon voisi tulevaisuudessa ohittaa kokonaan ja asettaa tietokoneen käynnistymään suoraan työpöytätilaan ihan virallisillakin menetelmillä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.