Windows 8.1 saattaa oppia käynnistymään suoraan työpöydälle

Manu Pitkänen
15. huhtikuuta, 2013 12:56

Microsoft hakee lisää vauhtia Windows-käyttöjärjestelmän myyntiin kehitteillä olevan Blue-version avulla. Verkkoon on vuotanut jo pari kehitysversiota, joista on paljastunut yhtä sun toista. Tuoreimpiin havaintoihin kuuluu mahdollisuus käynnistää tietokone Metro-näkymän ohi suoraan työpöydälle.
Start Screenin ohittamismahdollisuudesta raportoitiin venäjänkielisellä MicrosoftPortal.net-verkkosivulla, mutta sivu on nyt poistettu. Havainto syntyi twinui.dll-tiedoston tutkinnan seurauksena. Työpöydälle "boottaaminen" onnistuu jo nyt Windows 8:ssa epävirallisten temppujen avulla, mutta Microsoftilta mandaattia tähän ei ole nähty tai kuultu. Kenties yhtiössä on kuunneltu asiakkaiden palautetta ja päätetty luopua Start Screenin pakkosyötöstä.
Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan Start Screeniin pakottaminen ja Käynnistä-painikkeen uupuminen ovat keskeisiä syitä miksi Windows 8 ei kiinnosta asiakkaita.
Microsoftin uskotaan esittelevän Windows Blue -päivityksen (8.1) kesäkuussa pidettävässä Build-tapahtumassa. Tuolloin selvinnee myös se, että millaisella Start Screen -politiikalla yhtiö aikoo jatkaa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows 8 Windows Blue
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.