Myös Microsoft haluaa ranteeseesi

Manu Pitkänen
15. huhtikuuta, 2013 9:16

Arvostettu talousjulkaisu Wall Street Journal kertoo ohjelmistojätti Microsoftin kehittävän omaa älykästä rannekelloa. Aiempien tietojen mukaan vastaavanlaisten projektien kimpussa työskentelevät myös yhtiön suurimmat kilpailijat: Apple, Google ja Samsung. Uutisoimme eilen Applen hallitukseen kuuluvan Bill Campbellin näkemyksestä, jonka mukaan päälle puettavat laitteet ovat IT-markkinoiden seuraava iso trendi.
Älykellot ei ole mikään uusi juttu Microsoftille yhtiön SPOT-hankkeen ansiosta. Vuonna 2004 alkunsa saaneen SPOT-projektin tavoitteena oli personalisoida arkielämän esineitä antamalla niille ohjelmistojen ja raudan avulla "älyä". SPOT-pohjaisia kelloja nähtiin muiden muassa Suunnolta ja Tissotilta. Kellot osasivat välittää käyttäjilleen ajankohtaista tietoa uutisotsikoista sääennusteisiin.
Uutta kelloprojektia varten Microsoft on tilannut WSJ:n tietojen mukaan 1,5-tuumaisia näyttöjä. Lehden mukaan kehitettävän kellon näyttö reagoi kosketukseen.
Wall Street Journal kertoo jutussaan, että Microsoft jatkaa oman älypuhelimen kehitystyötä. On kuitenkin vielä epäselvää aikooko yhtiö tuoda sitä ikinä markkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Älykello
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.